You, the petitioner
Cropped logo

Geen windturbines op het Vaanplein

1,710 signatures

Bij het Vaanplein staan megawindturbines gepland. Dat er megawindturbines op het Vaanplein komen staat echter nog niet vast. De gemeenteraad van Barendrecht moet nog definitief beslissen. Met deze petitie roepen omwonenden de gemeenteraad op om niet mee te werken aan de bouw van de windturbines.

Petition

We

Omwonenden van het Vaanplein in Barendrecht en Rotterdam

 

observe

Dat er bij het Vaanplein mega-windturbines gepland staan. Dit heeft mogelijk grote gevolgen voor de waarde van woningen en zorgt voor een verslechtering van het woon- en leefklimaat.

 

and request

De gemeenteraad van Barendrecht om niet mee te werken aan de bouw van windturbines op het Vaanplein.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Barendrecht 
Petition desk:
Closing date:
2020-11-09 
Lead petitioner:
Roeland Bol 
Organisation:
Echt voor Barendrecht 
Website:

History

Signatures

Updates

Petitie aangeboden aan burgemeester van Barendrecht

De online petitie tegen de komst van windturbines op het Vaanplein georganiseerd door verschillende bewonersorganisaties, stichting Wind van Voren en Echt voor Barendrecht (EVB) heeft 1657 handtekeningen opgeleverd. Deze handtekeningen zijn op 9 november aan burgemeester Van Belzen overhandigd.

+Read more...
2020-11-10

Petitie wordt aangeboden

Deze petitie wordt aanstaande maandag 9 november 2020 aangeboden aan burgemeester Van Belzen van Barendrecht.

2020-11-06

Artikel van RTV Rijnmond

Petitie tegen 140 meter hoge windmolens bij Vaanplein: 'Stel je voor, drie van dit soort reuzen in je achtertuin'

Bewoners in Barendrecht en Rotterdam hebben de handen ineengeslagen, in de strijd tegen de plannen voor de bouw van een aantal windturbines rondom het Vaanplein. Samen met oppositiepartij Echt voor Barendrecht en stichting Wind van Voren is een online petitie gestart.

Een van de initiatiefnemers van de petitie is Sylvia Campbell.

+Read more...

Zij woont in het Pascalkwartier in Rotterdam. "We zitten dus straks tegen drie van die reuzen aan te kijken", legt ze uit. "Die dingen worden zo hoog als de Euromast. Hoger kan niet in verband met de aanvliegroute van Rotterdam The Hague Airport."

"Stel je voor, drie van dit soort reuzen in je achtertuin", gaat Campbell verder. "Met alle geluidsoverlast die erbij hoort en de slagschaduw van de wieken."

Oppositie fel tegen

De petitie wordt na de zomervakantie aangeboden aan de gemeenteraad van Barendrecht. De windmolens komen namelijk op Barendrechts grondgebied te liggen. De enige oppositiepartij van die gemeente, Echt voor Barendrecht (14 van de 29 zetels), is fel tegen de komst van turbines.

"Maar GroenLinks in Barendrecht is groot voorstander van die windmolen", gaat Campbell verder. "Er zijn zelfs al online informatieavonden geweest. Maar kritische kanttekeningen kunnen daar niet worden geplaatst."

Zo zijn er vooral twijfels aan de financiƫle haalbaarheid van het plan, maar volgens Campbell is de gemeente doof voor alle argumenten.

Bron: RTV Rijmond

2020-07-16